Activiteiten

11 maart NL Doet!

By 24 februari 2017 No Comments

In Garsthuizen en Startenhuizen doen we weer mee aan de vrijwillige klusdag NLDoet!

Aanmelden kan bij de VVV/D of bij Jan Snijder. Iedereen kan weer meedoen aan diverse klussen in en om het Binhoes.

bé schollema wethouder Loppersum

Bé Schollema,
wethouder van de gemeente Loppersum doet ook mee!

Zo’n NL Doet dag is niet alleen nuttig maar bovenal een gezellige werkdag.

Programma:
9.30 uur: verzamelen in ’t Binhoes voor koffie en het verdelen van de klussen
10.00 uur: klussen
12.30 uur: lunch in ’t Binhoes
13.00 uur: klussen tot max. 17.00 uur

NLDoet 2013

NL Doet 2013

Wat is er allemaal te doen?

Dorpshuis ’t Binhoes

Er moeten o.a. viltjes onder de stoelen bevestigd worden, kunnen een aantal muren gesausd worden, moeten de laatste “gele” deuren nog met een andere kleur afgelakt worden en de vloerbekleding van de kleedkamer moet worden hergelegd. Verder is er een steiger aanwezig zodat de bovenste ramen en de hanglampen weer eens een grote beurt kunnen krijgen. Uiteraard wordt bij dit alles de inwendige mens niet vergeten!

Ook in de speeltuinen van Garsthuizen kan weer geklust worden.
Gelukkig is ons al hulp toegezegd door wethouder B. Schollema en het bedrijf Scholtens Straat & Groen uit Eppenhuizen, maar we kunnen nog veel meer hulp gebruiken. De Jop zal aangepakt worden (ander tijdstip) door de gemeente en de VVV/D heeft de toezegging dat we de container mogen beschilderen.

De kleine speeltuin moet schoongemaakt worden en er kan eventueel gesnoeid worden en geschilderd (waarschijnlijk later in het seizoen beter). Ook moeten de banden onder de wipwap vervangen worden.

In de grote speeltuin kan na grondwerk, gras gezaaid worden (later dus), de palen van het volleybalveld moeten rechterop gezet worden en geschilderd en nog vele andere voorkomende werkzaamheden uitgevoerd worden om het project af te ronden.

De tafeltennistafel (beton) moet schoon en de witte lijnen moeten er weer op geschilderd worden. Ook de picknicktafel moet schoon gemaakt worden. De ondergrond van de speeltoestellen waar valbeveiliging onder moet, moet geëgaliseerd worden en de rubber tegels gelegd. Het gaas achter het voetbalveld moet hersteld worden. Verder moeten er bankjes en een afvalbak geplaatst worden en fruitbomen en struikjes gepoot worden.