Laatste nieuws

Maximumsnelheid N999 nabij Startenhuizen – Karshofweg/Eppenhuizerweg

By 18 februari 2019 No Comments

Bekendmaking staatscourant m.b.t. maximumsnelheid N999 nabij Startenhuizen – Karshofweg/Eppenhuizerweg:

De gemeente Loppersum en de bewoners van de omgeving Startenhuizen vragen al enige tijd aandacht voor de verkeersveiligheid op de provinciale weg N999. Het gaat hierbij om het weggedeelte waar de gemeentelijke weg (Karshofweg) overgaat in de provinciale weg (Eppenhuizerweg). De op – en afritten van de Eemshavenweg(N46) sluiten ook aan op dit weggedeelte. De N999 is een gebiedsontsluitingsweg waar over het algemeen een maximumsnelheid van 80 km/u wordt gehanteerd. Alleen op het laatste gedeelte nabij Uithuizen is er een maximumsnelheid van 60 km/u ingesteld.

Het probleem op dit weggedeelte is de snelheid. De Karshofweg, voor zover gelegen binnen de bebouwde kom van Startenhuizen, is een 30 km zone. Indien er vanuit de richting Uithuizen de kom van Startenhuizen wordt ingereden, is er een snelheidsovergang van 80 km/u naar 30 km/u. Deze snelheidsovergang is niet wenselijk. Een verblijfsgebied binnen de bebouwde kom (30 km/u) kan volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig Verkeer niet direct overgaan in een gebiedsontsluitingsweg (80 km/u).

maximum snelheid 60 kmOm het verschil in snelheid geleidelijk te laten afbouwen en dit kenbaar te maken aan de weggebruiker, wordt een maximum toegestane snelheid van 60 km/u ingesteld op het aansluitende weggedeelte.

Er valt meer te lezen over dit besluit op de website van de staatscourant.