Skip to main content
Laatste nieuws

activiteiten rondom Pasen 2023

Activiteiten rondom pasen 2023 !

Woensdagmiddag 5 april. Paastak knutselen voor de kinderen. Om 15.00 uur maken we met elkaar een paastak in ’t Binhoes, waar op Goede Vrijdag mee gelopen wordt (vergelijkbaar met Sint-Maarten). De paastak is een groene tak (taxus) met crêpepapieren roosjes en slierten, thuis maken kan natuurlijk ook. Daarom graag uiterlijk 1 april doorgeven of je komt (het zou jammer zijn als we in een lege zaal zitten te wachten op deelnemers). Je kunt je opgeven via de mail:vvvd@garsthuizen.info

Goede Vrijdag 7 april. Paastaklopen LET OP ! ’s middags !!! Omdat veel kinderen tegenwoordig niet meer vrij zijn op Goede Vrijdag en we toch graag de traditie in ere willen houden. En alle kinderen de gelegenheid willen geven om langs de deuren te lopen. Komen de kinderen nu niet meer ’s ochtends bij u langs de deur met een versierde Paas-tak maar ’s middags tussen 16 uur en 18 uur. Ze komen dan een liedje zingen met hun ver-sierde tak en verwachten net als bij Sint Maarten dat u ze wat lekkers / leuks geeft. Voor meer info over deze traditie zie Roegkop.

Maandag 10 april Neutenschaiten 14.00 uur Uitleg NEUTENSCHAITEN Een aloude Groningse traditie met Pasen is het neutenschaiten. Van een lange rij walnoten moeten de ach-terste worden weggegooid met een kogel. Alleen als er vanaf achter noten zijn weggetikt (dik) kun je de bijgelegde inleg winnen. Wij spelen altijd met 5 cent. Als je in het midden of vooraan noten weggooit (dun), moet je weer bijleggen. Uiteraard wordt het spel duidelijker uitgelegd in ’t Binhoes aan iedereen die het wil proberen. Als je alleen langs wil komen voor de gezelligheid…. Altijd goed, je bent welkom.