Laatste nieuws

Beatrice de Graaf in Oosternieland

By 12 september 2014 september 14th, 2014 No Comments

Wederom is het de culturele commissie van Oosternieland gelukt een prominent spreker uit te nodigen voor een lezing in het fraaie kerkje van Oosternieland.

De van radio en t.v. (o.a. DWDD, Knevel/vd Brink) bekende hoogleraar Conflict en Veiligheid Beatrice de Graaf,  zal op vrijdagavond 3 oktober een boeiende lezing verzorgen.

De wereld lijkt in brand te staan. Gewapende conflicten in de Oekraïne, in Syrië, in Irak, zijn aan de orde van de dag. Nederlandse burgers sluiten zich aan bij buitenlandse terroristische organisaties als de IS. Waarom kiezen Nederlandse burgers, die in een veilig en vrij land opgroeien voor een leven van oorlog en geweld, voor de hitte van het front en de adrenaline van het opgejaagd zijn?

In de loop van de geschiedenis hebben Nederlandse strijders zich vaker aangesloten bij buitenlandse terroristische organisaties; denk aan de FARC en de Rote Armee Fraktion.

Terrorisme-expert Beatrice de Graaf zal vanuit de wetenschap van de historie de link naar het heden leggen. Ook zal zij ingaan op hoe terrorisme te bestrijden maar vooral ook te voorkomen. Het kabinet heeft een paar dagen geleden maatregelen genomen om jihadisme en jihadgangers krachtiger te bestrijden. Zal deze aanpak werken volgens Beatrice de Graaf?

Tickets, alleen in de voorverkoop verkrijgbaar,  zijn te bestellen via de website www.cultuuroosternieland.nl en op nummer 43 in Oosternieland. Telefonische informatie 06 21466256