Skip to main content
Activiteiten

Lezing: Boerderijen en molens in het Fivelgebied

Woensdag 23 maart. Van 20 – 22 uur. Zaal open 19.30 uur.

Entree gratis.

Aanmelding verplicht via onderstaand emailadres. Stap je wel eens een oude boerderij of molen binnen? En voel je dan dat het gebouw een lange historie heeft, die je eigenlijk wel heel graag zou willen weten? Kom dan naar onze lezing over de oude boerderijen en molens in het Fivelgebied.

Reinder de Vries kan je er alles over vertellen! De boerderijen en molens waarlangs je deze avond spreekwoordelijk wordt meegenomen zijn:  Boerderij De Haver in Onderdendam, De Occo Reintiesheerd in Stedum, De Plaats Melkema in Huizinge

Reinder gaat het o.a. hebben over het ontstaan van de verschillende gebouwen: wat was ooit de reden van de bouw van boerderij De Haver? Waarom staat De Plaats Melkema al zo lang in de steigers? Draaien onze molens eigenlijk nog?

Een groot gedeelte van de avond zal over Boerderij De Haver gaan, die onlangs door Het Groninger Landschap is verbouwd. De rijks monumentale boerderij uit 1894 is een typisch voorbeeld van een Oldambtster boerderij op het Hogeland. Vanwege zijn beeldbepalende ligging, de hoge mate van gaafheid én de vormgeving en het materiaalgebruik is De Haver van groot cultuurhistorisch belang voor Groningen.

Eén avond is niet genoeg om de vergaande historie van al deze gebouwen te vertellen, maar Reinder licht de meest interessante en opmerkelijke verhalen voor je uit – ondersteund door beeld en geluid. Zit en geniet!

Aanmelden*: https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten-kalender/ * Let op: aanmelden is verplicht, en kan via deze website.

[social_buttons nectar_love=”true” facebook=”true” twitter=”true”]