Skip to main content
Laatste nieuws

Links naar leuke Groningse websites!

Groningse websites! Wist je dat er een heleboel links op deze website staan die verwijzen naar andere leuke sites m.b.t. Groningen? Klik eens in het hoofdmenu op meer links! Daar vind je verwijzingen naar culturele websites, andere interessante sites en dorpswebsites.

Af en toe komt er een nieuwe bij, zoals vandaag de link naar Kunstroute Kerstvloed 1717 waar in het kader van 300 jaar Kerstvloed 16 kunstenaars hun werk langs de Noord-Groningse kust tonen.

Curator en kunstenaar Merijn Vrij heeft in opdracht van de partners van Expeditie Kerstvloed 1717 het concept bedacht voor de Kunstroute. “Van Vliedorp tot Noordpolderzijl tonen 16 internationale kunstenaars hun kunstwerken in het landschap die verband houden met de kracht van het water”, aldus Merijn Vrij. “De kunstenaars komen uit hedendaagse vloedgebieden als Indonesië (zeebeving, 2004), Japan (tsunami, 2011) en USA/New Orleans (Katrina flood, 2005). Daarnaast zijn er ook kunstenaars gevraagd uit andere kustgebieden als Nederland, Duitsland en Denemarken. Het decor van het Noord-Groningse landschap, waar de zee altijd dichtbij is, speelt een belangrijke rol.” Tot zover Merijn aan het woord (geciteerd van de website www.kerstvloed1717.nl/kunstroute).

Vorige week werd de link naar het boswachtersblog Groningen geplaatst met allerlei leuk nieuws van de boswachter over bijvoorbeeld het vernieuwde blotevoetenpad! Zoek in het menu!

Leuke links op de website van Garsthuizen en Startenhuizen