Skip to main content
Laatste nieuws

Loket Leefbaarheid geopend!

By 17 januari 2015januari 25th, 2015No Comments

Op maandag 1 december is het Loket Leefbaarheid van NAM en Dialoogtafel geopend. Inwoners van negen gemeenten in Noordoost-Groningen kunnen bij dat digitale loket een bijdrage aanvragen voor plannen die de leefbaarheid in hun dorp vergroten.

loketleefbaarheidJacques Wallage van de Dialoogtafel en Martijn Verwoerd van NAM namen op 1 december de eerste aanvraag in Eenum in ontvangst. Dorpsbelangen Eenum overhandigde een plan om recreatiegebied ‘de Poortven’ aan te pakken. De bewoners vragen een bijdrage voor de aanschaf van fruitbomen en materiaal om het gebied op te knappen.

Arie Brik overhandigt het plan aan Jacques Wallage en Martijn Verwoerd
De opening van het loket is een belangrijke eerste stap voor de invulling van het leefbaarheidsprogramma waaraan de Dialoogtafel werkt. Daarnaast biedt het loket ook een ingang voor het Leefbaarheid en duurzaamheid programma van NAM.

Voor wie is het loket?

Bewoners uit de gemeenten Appingedam, Bedum, De Marne, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer en Winsum kunnen bij het loket een financiële bijdrage vragen voor een plan om hun dorp te verlevendigen.

Wat zijn de regels?

De maximale bijdrage voor een bewonersinitiatief is € 10.000. De plannen moeten draagvlak hebben onder bewoners en belanghebbenden. Ook moet het project bijdragen aan de versterking van samenwerking tussen verschillende organisaties in het dorp en/of met buurdorpen. Het is van belang dat het plan goed onderbouwd is. De initiatiefnemers zijn bereid zelf de handen uit de mouwen te steken om het project te realiseren.

Waar dien je een aanvraag in?

Een plan indienen kan via de website van de Dialoogtafel: www.dialoogtafelgroningen.nl. Daar staat alle informatie die nodig is om een aanvraag te kunnen doen. Wie vragen heeft, of graag hulp wil bij het indienen van een plan, kan mailen naar info@loketleefbaarheid.nl.

Maandelijks worden de aanvragen die zijn binnengekomen beoordeeld. De initiatiefnemers horen zo snel mogelijk na de beoordeling of zij op een bijdrage voor hun plan kunnen rekenen. Op de website van de Dialoogtafel komt een overzicht van projecten die geld hebben ontvangen. Behalve ter informatie is dit ook bedoeld om anderen te inspireren en op ideeën te brengen.