Skip to main content
Laatste nieuws

Moi Loppersum

Het idee is dat er met Moi Loppersum een blijvend iets komt van de huidige gemeente Loppersum. De huidige gemeente Loppersum bestaat namelijk 30 jaar, maar ‘gemeente Loppersum’ is er al vanaf 1811! Daarom is gekozen om voor het afscheid van de huidige gemeente Loppersum een digitaal monument op te zetten in plaats van dit met een boek of iets dergelijks te doen.

Alle partijen die in de raad zitten hebben 1 persoon afgevaardigd om tot een mooi resultaat te komen en de dingen in goede banen te leiden. Natuurlijk is er ook een professional ingeschakeld om te zorgen dat het ook allemaal gaat lukken. De bedoeling is een digitaal monument (website) op te zetten waar alle clubs, verenigingen en (voormalige-) inwoners foto’s, films (max. 3 minuten) en geluidsfragmenten kunnen en mogen aanleveren die over momenten van de gemeente Loppersum (dus van de laatste 30 jaar). Een Filmpje zal niet via u-tube te bekijken zijn, maar alleen via het monument. Bij alles wat aangeleverd wordt is er ook ruimte voor tekst. Die zou de bronvermelding kunnen bevatten, maar ook het verhaal bij hetgeen je ziet. Er kan dan o.a. ook gefilterd worden op dorp of thema. Het zoeken/bekijken kan op diverse manieren. Dus het is mogelijk om straks net zo breed of specifiek naar beelden te zoeken als je wilt.

Er zijn vanaf week 46 al foto’s e.d. te uploaden via de website www.moiloppersum.nl en dit kan tot 1 januari 2021. Ook kun je met een pointer / pin de exacte locatie van de foto aangeven op een kaart. Er wordt hierbij wel om je naam en mailadres gevraagd, maar dit zijn geen dingen die gepubliceerd gaan worden en bedoeld zodat men contact met je kan opnemen als iets is binnengekomen wat misschien niet helemaal goed gegaan is. Ook kun je nog niet direct zien wat je er op zet. Want alles wordt wel gecontroleerd of de kwaliteit voldoende is of dat er misschien iets heel erg fouts opgezet is. Als het monument klaar is worden de contactgegevens vernietigd en gaat het monument op slot (dan kan dus niet meer toegevoegd of verwijderd worden). Zelfs als je niet digitaal handig bent worden er mogelijkheden geboden om toch je foto’s in het monument te krijgen.

Misschien hebt u de oproep van een boom en bankje meegekregen van de gemeente. Die heeft ook te maken met het digitale monument. Want elk bankje krijgt een QR code waarmee je dan weer op (een deel) van het monument komt.

Uiteraard komt er nog een officiële oproep vanuit de gemeente om dingen aan te leveren. Maar met deze kennis kunt u al vast op zoek gaan.

Foto monumentaal pand Garsthuizen