Skip to main content
Laatste nieuws

Nieuwe corona maatregelen

Corona maatregelen Binhoes

Beste mensen,

Het is jullie allen bekend, voor de komende weken zit ons land weer in een lock-down.

Voor dorps- en buurthuizen is er een speciale handreiking opgesteld, die ons enigszins meer ruimte geeft. Uiteraard is het regelgeving vanuit de  landelijke maatregelen waar we ons aan hebben te houden.

Werken met bar functie na 20 uur is niet toegestaan. Daarom vervalt voorlopig de klaverjasavond en wordt het breicafé alleen op een maandagmiddag gehouden. Het Sintcafé met pakjesspel op 27 november kan ook niet doorgaan.

De vergadering van 23 november van Zonnedorpen, en de avond van het Groninger landschap op 24 november kunnen gewoon plaats vinden. Echter zonder de bar functie, maar de koffie staat vooraf klaar.

Onze reguliere openingstijd op woensdagmorgen (de koffie-ochtend) gaat gewoon door, evenals onze wekelijkse snackmiddag, maar hier is wel een “maar” bij:

We kunnen daarvoor open blijven maar hebben de keuze tussen toegangs-/ QR code vragen, of de verplichting van de 1,5 meter en het dragen van een mondkapje. We vinden de laagdrempeligheid dermate belangrijk, dat we kiezen voor het mondkapje en de 1,5 meter. Alles staat of valt alleen wel met jullie bereidheid hier aan mee te werken:

Bij binnenkomst en lopen door de zaal draag je een mondkapje.
Eenmaal op je stoel, verander je niet meer van plek, en mag je mondkapje af.

De bar vrijwilliger die door de zaal loopt heeft ook een mondkapje voor. De vrijwilligers achter de bar hoeven dat niet. Onze vrijwilligers mogen jullie wijzen op het opvolgen van deze regels, indien ze onverhoopt vergeten worden. Blijf vriendelijk en respectvol naar elkaar, is onze wens. Zo kunnen we elkaar op deze manier blijven ontmoeten, en we rekenen op jullie begrip.

Hartelijk groetend, bestuur Stichting Dorpshuis: Marion, Germaine, Joyce, Els en Harma

mondkapje in Garsthuizen