Skip to main content
Laatste nieuws

oud en nieuw 2023/2024

By 14 december 2023december 16th, 2023No Comments

Voor het jaarwisselingsfeest vragen we u om geld over te maken op rekening NL41RABO 0320 8049 92 t.n.v. VVV/D Garsthuizen/Startenhuizen o.v.v. Bijdrage Oud en Nieuw feest, zodat deze “gratis” georganiseerd kan worden. Ontvang je liever een betaalverzoek stuur dan een Whatsapp naar Harry via 06 317 46 435. Vind je dit allemaal te ingewikkeld, dan kun je natuurlijk ook een donatie doen in de “melkbus” tijdens het feest. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen inwoners en andere bezoekers, iedereen is welkom. In Garsthuizen en Startenhuizen wordt dit georganiseerd door  de oud en nieuw commissie.

De oud en nieuw commissie is een groep mensen die zelfstandig opereert, maar wel met een beetje hulp van Stichting Dorpshuis en de Vereniging Voor Volksvermaken en Dorpsbelangen (VVV/D). De VVV/D doet de aanvragen voor een vuurbult en de subsidie (die komt nu uit het Dorpenbudget) en is de verzekerde partij mocht er onverhoeds toch schade ontstaan door b.v. vuurwerk en helpt nu ook bij het inzamelen van het geld voor een jaarwisselingsfeest. Het dorpshuis wordt ons dan ter beschikking gesteld als locatie om het feestje te mogen geven

Het dorpshuis heeft op oudejaarsdag  om 17:00 uur nog een oudejaarsborrel (café) tot een uur of 7 ’s avonds. Daarna zet de commissie alles in de zaal klaar met hapjes en drinken en de spullen voor de barbecue. De zaal is open vanaf 22.00 uur voor publiek. Gezamenlijk wordt afgeteld tot de jaarwisseling en na het uitwisselen van de beste wensen wordt een groot siervuurwerk afgestoken. Dit is ook ingekocht door de commissie en dat gebeurd al jaren. Iedereen mag zo binnen lopen (een financiële bijdrage wordt gewaardeerd) en genieten van gratis eten en drinken. Het feest gaat door tot in de vroege uurtjes.

De oud- en nieuw commissie