Skip to main content
Activiteiten

Wadlooptocht 17 augustus

By 27 juni 2013juli 30th, 2013No Comments

Het bestuur van de VVV/D organiseert een WADLOOPTOCHT
Overtocht naar Ameland

Wanneer: zaterdag 17 augustus 2013
Tijd: 10.30 in Holwerd
Afstand: ruim 11 km
Duur: 3 uur
Verzamelen: bij ’t Binhoes (tijd wordt door gegeven)
Kosten: p.p. € 23,- p.p. incl. consumptie en bootkaartje voor terugreis

Van de oversteken zijn de tochten naar Schiermonnikoog en Ameland het zwaarst. Deze tochten vragen een groot uithoudingsvermogen en dus moeten de deelnemers goed getraind zijn.

Een groot deel van de tocht loopt u over stevige zandbanken; maar ook passeren we de glibberige paadjes in de landaanwinningswerken, het kustdal dat meestal nog onder water staat, slikvelden waar u soms tot aan de knieën in wegzakt en er moeten een of meer geulen worden doorwaad. Soms staat het water dan tot kniehoogte, maar het gebeurt ook wel dat we tot borsthoogte door het water moeten al of niet met behulp van een lang touw voor wat extra houvast in geval van sterk stromend water. De oversteken zijn altijd tochten waarbij van de wal naar het eiland wordt gelopen.

Afhankelijk van het tijdstip van de wadlooptocht heeft u vervolgens dus nog de rest van de dag op het eiland aan u zelf. U kunt ook besluiten nog langer te blijven. Je neemt een droog pak kleren en schoenen mee in een waterdicht verpakte rugzak. Met de veerboot ga je naderhand weer terug naar de vaste wal (laatste boot is om 19.30 uur). Je kunt natuurlijk besluiten langer te blijven. Mogelijkheid van vervoer over het strand met tractor/wagen naar Buren/Nes (niet in prijs inbegrepen), of wandelend over het strand of door de duinen in 1 à 2 uur naar Buren/Nes.

Tijdens het wadlopen kun je het beste gekleed gaan in korte broek of zwembroek. T-shirts, truien en windjacks al naar gelang de weersomstandigheden. Zorg dus altijd voor voldoende kleding! Uiteraard schone (en droge) kleding meenemen voor na het lopen (+ handdoek).
Sokken of surfsokken of HOGE gymschoenen zijn verplicht.

Kijk op de site van Dijkstra Wadlooptochten www.wadloop-dijkstra.nl voor meer informatie over het wadlopen.

Graag inschrijven op de inschrijfformulieren in ’t Binhoes, of mailen naar: vvvd@garsthuizen.info