Laatste nieuws

Ik tel tot 10!

By 26 september 2014 januari 15th, 2015 No Comments

Persbericht
Loppersum, 25 september 2014
Onderwerp: Week van de Opvoeding

Week van de opvoeding; vele activiteiten in Delfzijl, Appingedam en Loppersum

Het Centrum voor Jeugd en Gezin, Delfzijl, Appingedam en Loppersum (CJG-DAL) organiseert van 6 tot 12 oktober, tijdens de landelijke week van de opvoeding, vele activiteiten. Het thema is dit jaar Ik tel tot Tien!

Wethouder Bé Schollema (gemeente Loppersum):’Ik ben blij dat het CJG-DAL een breed scala
aan gratis activiteiten organiseert in de week van de opvoeding.

Er is voor elk wat wils. Zo zijn er bijvoorbeeld voorleeshalfuurtjes voor kinderen tussen de 0 – 4 jaar, er is Levend Ganzenbord voor kinderen tussen 4 – 12 jaar met hun ouders en/of opa’s en oma’s.

Ook vinden er diverse Opvoedparty’s plaats. Voor kinderen uit groep 7 van het basisonderwijs wordt in de Molenberg ‘Rapportcijfer voor mijn ouder(s)’ georganiseerd, onder leiding van Cunera van Selm.

Dit zijn allemaal laagdrempelige activiteiten en dat is ook waar wij als CJG-DAL voor staan; activiteiten voor en door ouders georganiseerd. ‘

Ik tel tot Tien!

Van 6 tot 12 oktober 2014 staat Nederland voor de derde keer in het teken van de Week van de Opvoeding. Ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren krijgen die week weer volop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over opvoeden en opgroeien.

Een positieve benadering staat daarbij voorop. Thema van deze week is ‘Tel tot Tien!’ Met deze keuze sluit de Week van de Opvoeding aan bij het thema Feest van de Kinderboekenweek 2014 die met de Week van de Opvoeding overlapt.

Het programma “ik tel tot 10” kan je via deze link bekijken!