Skip to main content
Activiteiten

Wij geven een feestje met oud en nieuw!

By 19 november 2014november 26th, 2014No Comments

vuurwerk garsthuizenDit jaar sluiten we het jaar weer feestelijk af. Het feest begint op oudejaarsdag om 22.00uur in ‘t Binhoes. Hier is iedereen welkom en kan genieten van een hapje en een drankje. Lou Leeuw komt de avond omlijsten met live muziek. We gaan op het moment van de jaarwisseling gezamenlijk aftellen en natuurlijk beste wensen uitwisselen.

Er is weer een vuurbult, maar dan net even anders. Er wordt een containerbak geleverd. Hiervoor kunt u op oudejaarsdag vanaf 10 uur ’s ochtends schoon hout of uw kerstboom aanleveren (en vol is vol). Om 22.00 uur gaat de brand er in. ’s Nachts om een uur of 2 zal de brandweer, als die op dat moment niet ergens anders moet blussen, het vuur uitmaken. De buitendienst van de gemeente ruimt dan de bak op.   Er wordt pas geblust en opgeruimd als de politie ter plekke is, dit is voor de veiligheid van de brandweer- en de gemeente mensen.

Aan het begin van 2015 wordt een groot siervuurwerk afgestoken waar een ieder van kan genieten. Ook hebben wij dan eerste barbecue van het jaar, namelijk ‘s nachts om een uur of half 1.

Dit feest is voor iedereen toegankelijk en wordt gesponsord door vele dorpsbewoners. Tijdens het feest staat er altijd een melkbus voor eventuele vrije giften. Een nieuw onderdeel van het sponseren is de kerstboom die op het plein bij ’t Binhoes staat. Eerdere jaren lukte het vaak een gekregen boom te plaatsen, omdat er vorig jaar al geen boom stond is er nu maar eentje gekocht.

Jaap en Heidi Broersma, Dick en Martina, Wilma en Roelof Pieterman, Kor Rust, Annet, Aries, en Harry Veen komen in december bij de mensen langs om te vragen of men wil sponseren. Mocht u van te voren mee willen doen aan deze vorm van sponsoring, maar heeft u deze mensen nog niet gezien? U mag het geld ook in een envelop (voorzien van naam, anders wordt u misschien een 2e keer gevraagd) bij Jaap of Roelof in de bus doen (of persoonlijk afgegeven).