Laatste nieuws

zaterdag 30 maart compostdag bij milieustraat in Usquert

By 25 maart 2019 No Comments

compostOp zaterdag 30 maart 2019 kunnen inwoners van de gemeente Loppersum gratis zakken compost ophalen bij de milieustraat (Westerhornseweg 22 in Usquert). Deze actie heeft als doel de inwoners te bedanken voor het gescheiden aanleveren van groente-, fruit- en tuinafval (GFT-afval) in de groene container. Inwoners krijgen het ingezamelde GFT nu gratis terug in de vorm van compost.

Compost halen in zakken van 40 liter

Inwoners van de gemeente Loppersum kunnen op zaterdag 30 maart 2019 tussen 09.00 en 12.00 uur bij de milieustraat terecht om gratis compost te halen. Compost is uitsluitend verkrijgbaar in zakken van 40 liter. Hiervoor geldt: maximaal 10 zakken per klant en op = op! Wanneer u ook voor een ander compost wil meenemen, dan moet diegene mee komen naar de milieustraat.
Let op: tijdens de compostactie op zaterdag 30 maart is de milieustraat gesloten en is het dus niet mogelijk afval te brengen!

Verkoop compostvaten

Wie teveel tuinafval heeft voor de groene container of van al het groenafval zelf compost wil maken, kan op of na de compostdag een compostvat aanschaffen bij de milieustraat in Usquert. Deze compostvaten worden het hele jaar door verkocht om het thuis-composteren te stimuleren.

De kosten zijn € 15,00 per compostvat.